Ohje osallistujille

Versio 29.10.2017.  Järjestäjä pidättää oikeuden ohjeen päivityksiin. Tapahtumassa pätee viimeisin versiojulkistus.
Tapahtuman tyyppi Yhteislähtöinen joukkuesuunnistus, jossa ei ole ratoja, vaan joukkueet keräävät pisteitä kisan suoritusaikana löydetyistä rasteista, joita voi etsiä vapaassa järjestyksessä.

 

Sarjat ja joukkueet Kilpailussa on kuuden ja kahden tunnin sarjat jalan liikkuville sekä lisäksi kolmen tunnin pyöräsarja. Sarjoihin voi osallistua mies-, nais- tai sekajoukkueilla. Ikäjakoja ei ole.

Joukkueessa on 2-5 jäsentä, joista yksi on kapteeni.  Kahden tunnin kisassa sallitaan myös ”yhden hengen joukkueet”.

Koko joukkueen tulee liikkua ja käydä rasteilla yhdessä. Joukkueissa voi olla alaikäisiä vähintään 12 vuotta täyttäneitä, mutta aina on oltava myös täysi-ikäinen kapteeni, joka vastaa alaikäisistä.  Kahden tunnin sarjaan osallistuvilla perhejoukkueilla ei ole lasten alaikärajaa.

 

Kilpailunumerot

 

Joukkueet käyttävät kilpailunumeroita, joita on yksi joukkuetta kohti. Hakaneuloista tai muista numeron kiinnitystarvikkeista huolehtii joukkue itse. Lista ennakkoilmoittautuneiden joukkueiden numeroista laitetaan kilpailun nettisivuille kilpailua edeltävänä päivänä. Kilpailunumerot jaetaan infosta.

 

Rastit ja niiden pisteytys Rastit on merkitty valko-oransseilla rastilipuilla. Kartassa näkyy jokaisen rastin numerokoodi, jonka viimeinen numero ilmoittaa rastista saatavan pistemäärän. Poikkeuksena on nolla, josta saa 10 pistettä.  Koodi 78 antaa siten 8 pistettä ja koodi 80 antaa 10 pistettä.

 

Joukkueiden paremmuus sekä tulosten tarkistus ja julkaisu Paremmuus ratkeaa kerätyn pistemäärän perusteella. Saman pistemäärän päätyvistä joukkueista parempi on se, jonka suoritusaika on nopeampi. Jos joukkue ei ehdi maaliin annetussa kilpailuajassa, vähennetään kaksi pistettä jokaiselta alkavalta yliaikaminuutilta.

Joukkueiden tulee heti maaliintulon jälkeen tarkistaa, että kaikkien käytyjen rastien pisteet ovat tulleet mukaan tuloksiin. Tällöin mahdolliset virheet voidaan samantien tarkistaa ja korjata ja sijoitukset ja palkinnot menevät oikein. Tapahtuman jälkeen tulevia korjausesityksiä ei ole mahdollista ottaa huomioon.

Tulokset julkaistaan järjestäjän ja tapahtuman nettisivuilla.

 

Leimaus-järjestelmä Kisassa käytetään emit-leimausta. Järjestäjillä on rajallinen määrä emit-kortteja, joita voi vuokrata.  Vuokra on 2 €.

 

Vastuut Osallistujat liikkuvat ja toimivat omalla vastuullaan eikä heitä ole järjestäjien puolelta vakuutettu. Hätään joutuneita on autettava.

Järjestäjä käynnistää tarvittaessa selvitys- tai etsintätoimet niiden joukkueiden osalta, jotka joko eivät ole tulleet maaliin tai muuten ilmoittaneet maastosta paluustaan maalin sulkemiseen mennessä.

 

Jälki-ilmoittautuminen Ennakkoilmoittautuminen netin kautta päättyy 27.9.2018

Kahden tunnin sarjaan voi ilmoittaa joukkueita 28.9. saakka sähköpostilla (eskelinen.unto(at)gmail.com) tai kilpailupäivänä infoon klo 9.30 – 11.00.  Osallistumismaksut maksetaan tällöin paikan päällä.

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vain niin kauan kuin karttoja, vuokra-emittejä tai muita resursseja riittää.

 

Neuvonta ja opastus Kilpailukeskus avataan ja ilmoittautuminen alkaa klo 9. Järjestäjiltä saa siitä eteenpäin ohjeita kaikista suunnistukseen ja järjestelyihin liittyvistä kysymyksistä.

 

Kartat, niiden jako ja reittisuunnittelu Kilpailussa käytetään kaksipuolista A3-karttaa, joka on muovitaskussa.   Pääkartta on maastokarttapohjainen mittakaavassa 1:25 000.  Kääntöpuolella on 1:10 000 suunnistuskartta, jonka alue sijoittuu ja pääkartalle. Suunnistuskartan alue ja rastit on merkitty pääkarttaan. Karttojen käyräväli on 5 m. Kulku-urien pyöräilykelpoisuus on kuvattu. Rastimääritteet on painettu karttaan.

Kuuden tunnin sarjassa ja MTB-sarjassa kartat jaetaan tuntia ennen sarjan lähtöä ja kahden tunnin sarjassa puoli tuntia ennen lähtöä. Reittisuunnittelun joukkueet voivat tehdä sisätiloissa.

 

Yhteislähdöt ja jälkilähtijät Ruuhkien vähentämiseksi sarjojen lähtöajat on porrastettu. Kuuden tunnin sarja lähtee klo 11.00, kahden tunnin sarja klo 12.00 ja MTB-sarja klo 12.30.   Lähtöalueelle siirrytään 10 minuuttia ennen lähtöä. Emit-kortti nollataan lähtöalueelle mentäessä.

Mukaan päästetään myös yhteislähdön jälkeen paikalle tulleita ennakkoilmoittautuneita. Myöhästymisaikaa ei hyvitetä vaan myöhästyjälle jää vähemmän aikaa rastien hakemiseen.

 

Maaliintulo ja palkintojen jako Kunkin sarjan maali suljetaan 30 min sarjan kilpailuajan päättymisen jälkeen. Sarjan mitalit ja osallistujille arvotut palkinnot jaetaan heti, kun maali on suljettu ja mahdolliset pistereklamaatiot tarkistettu.

Jokaisen sellaisenkin joukkueen, joka lopettaa kesken kilpailuajan eikä halua tulosta, on tultava ilmoittautumaan järjestäjille ennen pois lähtöään.

 

Pukeutuminen ja peseytyminen Kilpailijoilla on käytössä Peurungan kylpylän pukeutumis- ja peseytymistilat. Infosta saa rannekkeet, joilla pukeutumistiloihin pääsee. Kylpyläpuolen käyttö sisältyy Peurungassa majoittuvilla huoneen hintaan, muille kylpylä on maksullinen. Peurungan uimaranta on vapaasti käytettävissä.

Nastarit puetaan ulkona eikä niillä saa liikkua sisällä kilpailukeskuksen tiloissa.  Kilpailukeskuksessa on kenkien pesupiste, johon on opastus infosta.

 

Osallistumis- maksuun sisältyvät palvelut Kaikkien sarjojen maksuihin sisältyvät kartat, maaston huoltopisteiden juomat sekä puku-, pesu- ja saunatilojen käyttö. Kuuden tunnin ja MTB-sarjoissa hintaan sisältyy lisäksi keittoruoka.

 

Kaupalliset palvelut

 

Kilpailukeskuksessa oleva bistro Nemo kahvila- ja ravintolapalveluineen on avoinna koko kilpailun ajan.

Kartta-alueella on kahviloita, joiden palveluja voi hyödyntää.

 

Ensiapu Ensiavun päivystyspiste on kilpailukeskuksessa.  Järjestäjän / ensiavun puhelinnumero on kartassa.

 

Tarpeelliset varusteet Pakollisia varusteita ovat joukkueen kilpailunumero (näkyvästi kiinnitettynä) sekä emit-kilpailijakortti (tarkistuslipuke suositeltava). Kompassi kannattaa ottaa. Pukeutuminen ja muu varustus niin, että tietää varmuudella selviävänsä takaisin maaliin. Turvallisuussyistä suositellaan matkapuhelinta. MTB-sarjaan osallistuvilla on oltava pyöräilykypärä.

 

Kielletyt varusteet Paikkatietoa välittävien elektronisten laitteiden käyttö sekä MTB-sarjassa sähköpyörien käyttö on kielletty.

 

Metsämaa, polut ja vesiuomat Metsiä, polkuja ja ajouria voi käyttää vapaasti. Tuoreet hakkuuaukot, joissa on hiljattain istutettu taimikko, tulee kiertää, vaikka niitä ei olisi merkitty kieltoalueiksi.

Kartta-alueen puroista ja ojista pääsee kahlaamatta yli. Peurunkajoen voi ylittää vain siltojen kautta.

 

Tiet Käytettäessä teitä ja niiden pientareita kulkuväylänä on noudatettava kaikkia jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennesääntöjä. Katujen ja teiden ylityksessä on noudatettava äärimmäistä varovaisuutta.

 

Kielletyt alueet Käytössä olevia peltoja tai talojen pihapiirejä ei saa käyttää.

Violetilla pystyviivoitettujen alueiden tai ruksauksella karttaan merkittyjen tieosuuksien käyttö on kielletty. Kieltojen rikkominen johtaa joukkueen hylkäykseen.

 

Muut säännöt Niissä tapahtuman kulkua ja osallistujien toimintaa koskevissa asioissa, joita ei ole tässä ohjeessa määritetty, noudatetaan soveltuvin osin Kansainvälisen Rogainingliiton (IRF) kilpailusääntöjä, jotka löytyvät tämän tapahtuman verkkosivuilta.